KÖSYSTEMET STOPPAT TILLS VIDARE!


Dagens aktion ledde till interimistiskt beslut från Konkurrensverket.


I en protesthandling för att få Konkurrensverket och Luftfartsverket att agera blockerade idag Storstockholms Taxisektion av SAC syndikalisterna trafiken till och från Arlanda. Redan efter några timmars aktion fattade Konkurrensverket ett interimistiskt beslut om att det planerade kösystemet var diskriminerande. Luftfartsverket tvingas nu tills vidare stoppa sina planer och Storstockholms taxisektion är mycket lättade över utfallet och nöjda med dagens aktion. Exakt samma sak hände år 2000 då taxisektionen av SAC syndikalisterna blockerade terminal 5 och Marknadsdomstolen snabbt fattade ett interimistiskt beslut som förbjöd det dåvarande kösystemet.

Från Tidningen Arbetaren:

Efter flera inlämnade skrivelser till Konkurrensverket gav på fredagen verket sin syn på Luftfartsverkets beslut om att låta de stora taxibolagen få företräde till taxifilerna på Arlanda flygplats utanför Stockholm. Verket menar att Luftfartsverket, LFV, inte får gynna de stora taxibolagen Taxi Stockholm, Taxi Kurir och Taxi 020. Det interimistiska, det vill säga tillfälliga, beslutet gäller från och med i dag i väntan på ett mer permanent beslut.

Bryter LFV mot Konkurrensverkets beslut riskerar LFV få betala ett vite på 750 000 kronor, rapporterar Sveriges Radio. Till Radio Stockholm säger Jan Lindqvist, LFV:s informationschef, att de kommer att rätta sig efter Konkurrensverkets beslut.

Efter att ha lagt om planerna på att blockera trafiken till och från Älvsjömässan på fredagen valde de friåkande taxichaufförerna att genomföra sin protest på Arlanda flygplats utanför Stockholm. På väg ut till Arlanda bildades köer, främst eftersom polisen begränsat framkomligheten till terminalerna på Arlanda. Hundra taxichaufförer beräknades enligt SSTS ha deltagit i aktionen som gick ut på att sakta köra omkring på Arlanda och tuta.

På bilfönstren hade syndikalistiska taxichaufförer satt upp lappar med SAC Syndikalisternas logga samt budskap som ”Stoppa det nya kösystemet på Arlanda”.

På tisdag skulle det nya kösystemet satts i bruk på Arlanda, men lär alltså dröja med tanke på Konkurrensverkets beslut. Taxichauffören Ali som Arbetaren åkte med blev glad av nyheten:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0