21/10 - SSTS i Stockholms Fria TidningEn notis på förstasidan av Stockholms Fria tidning tar upp SSTS protester mot kösystemet. Notisen rymmer även ett uttalande från Transportarbetarförbundet om att sektionen agerar utanför de fackliga ramarna och inte tar tag i grundproblemen.

Transportarbetarförbundet har rätt i kampen mot kösystemet inte handlar om de vanliga fackliga frågorna i form av anställningstrygghet, lönenivåer och frihet från t ex de stora bolagens discplinnämnder. Kösystemet handlar nämligen om den fackliga kärnfrågan nummer ett: Att behålla medlemmarnas jobb.

Tre stora taxibolag har tillsammans med Luftfartsverket beslutat sig för att göra sig av med alla andra bolag från Arlanda. Att många små bolag har bra anställningsvillkor och att många friåkare tvingas teckna egen firma för att överhuvudtaget komma in på arbetsmarknaden, spelar självklart ingen roll för Taxi Stockholm, Taxi Kurir och Taxi 020, när de, privata företag med tvivelaktiga anställningsvillkor, går samman för att döda all konkurrens. Att Transportarbetarförbundet, som inte ens har fått två av de tre aktörerna, Taxi Kurir och Taxi 020, att teckna kollektivavtal, förespråkar att dessa bolag skall slå ut våra medlemmar från arbetsmarknaden, är mer än anmärkningsvärt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0