21/10 - Förhandling med Luftfartsverket

21/10 träffas Luftfartsverket och Storstockholms Taxisektion av SAC Syndikalisterna för en sista chans att hitta en lösning på frågan om det nya kösystemet på Arlanda. Om förhandlingarna strandar samlar Taxisektionen cirka 600 taxibilar till taxistrejk som kan lamslå trafiken till och från Arlanda mitt under EDD, European Development Days 21-24/10, Sveriges största EU-evenemang under ordförandeskapet med över 4000 internationella gäster.

Konflikten handlar om det nya kösystem som planeras införas på Arlanda 27/10. Det nya kösystemet premierar de största taxibolagen och kommer göra det omöjligt för mindre bolag att få körningar på terminalerna. Eftersom mindre bolag redan trängts bort från Centralstationen, Bromma flygplats, mässorna, de stora hotellen och färjeterminalerna, skulle det leda till att många av Taxisektionens medlemmar förlorar sina jobb, medan förare på stora kollektivavtalslösa taxibolag premieras.

- Vi har helt enkelt inget val. Antingen sätter vi ner foten nu eller också förlorar vi jobben. Kösystemet är diskriminering på hög nivå och en skam för Sverige som ordförandeland i EU. Vi protesterade med fyra hundra bilar den sjunde oktober. Om Luftfartsverket inte lyssnar imorgon måste vi trappa upp med strejk i trafiken, säger Mahmoud Monfared.
SSTS Pressmeddelande 2009-10-20
Presskontakt SSTS: 0739810025

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0